MyReportOnline

Orka Morgan werd in juni 2010 ernstig verzwakt aangetroffen in de Waddenzee. Nadat pogingen om haar naar zee te geleiden mislukten, is zij naar het Dolfinarium in Harderwijk gebracht om te herstellen. Eind november 2011 is orka Morgan overgebracht naar het Loro Parque op Tenerife, omdat het bassin in het Dolfinarium te klein was. Het is niet de eerste keer dat de Afdeling bestuursrechtspraak zich in een juridische procedure uitspreekt over orka Morgan. In april 2014 oordeelde zij ook al dat de staatssecretaris toestemming mocht geven om orka Morgan over te brengen naar Tenerife.

Een monteur die vier vingers en een halve duim kwijtraakte in een hakselmachine, heeft met behulp van letselschadebureau JBL&G in totaal 360.000 euro aan schadevergoeding en smartengeld ontvangen. Hij is er ‘blij’ mee, maar: “Het is nooit betaalbaar, wat je overkomen is. Je zegt echt niet: doe mij drie ton en hak mijn vingers er maar af. Nee toch?”

In een advertentie in De Telegraaf verschijnt (8-12-2018), stelt het bedrijf dat nu het Gerechtshof in Den Haag onherroepelijk heeft vastgesteld dat de sjoemelsigaret niet bestaat er ook een einde moet komen aan de ongefundeerde aantijgingen aan het adres van JTI. Volgens het bedrijf heeft een beperkte groep juridische activisten de afgelopen jaren geruchten verspreid dat JTI zou hebben ‘gesjoemeld’ met de strenge Europese en nationale wetten die van toepassing zijn op haar producten.,,Nu dat door de rechter volledig is weerlegd, moet daar een einde aan komen,” stelt JTI

Zó loop je lekker boodschappen te doen, en zó lig je in het ziekenhuis. Na valpartijen in hun supermarkt hebben twee vrouwen de winkels met succes aansprakelijk gesteld voor hun letsel. Door bemiddeling van letselschadebureau JBL&G ontvingen ze 23.000 en 11.500 euro schadevergoeding en smartengeld, nadat ze gevallen waren over respectievelijk een plastic lint en een pot mayonaise.

Met het verbod - dat ook in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein geldt - maakt de EU een eind aan online discriminatie op grond van nationaliteit, verblijfplaats of vestigingsplaats door webshops. Hierdoor kunnen consumenten overal in Europa vrij online winkelen, prijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste aanbieding.


Binnenland & Buitenland